EXCURSIONISME
RUTES DE L'EDITORIAL ALPINA
Texte extret de Guia Excursionista Catlleràs Picancel, d'editorial Alpina, SL i Geostel, SA
ROCA DE LA LLUNA Des de la Pobla de Lillet 1h 10 min
Desnivell: 640 m / Dificultat: mitjana


Itinerari directe a aquest pintoresc mirador, un dels millors de la vall de Lillet. En la segona meitat de l’excursió se segueix el PR C-52. Si disposeu de temps, val la pena deixar-se emportar més enllà de la Roca de la Lluna, per tal de descobrir altres indrets encantadors del Catllaràs, com el joc de Pilota, el Prat Xispador o el Pla del Catllaràs.

Situats a la carretera, travessem l'Arija pel Pont Vell i ens enfilem per dins del laberint de carrers, cap al barrí de les Coromines. A la part superior d’aquest raval, hi ha la capelleta de Sant Antoni (10 min) i el camí que porta al monestir de Santa Maria de Lillet (E). Nosaltres prenem la pista encimentada que s’origina a la dreta, però la deixem de seguida, tot just quan tomba. Llavors ens enfilem per un bon camí, de dret amunt, que passa a frec de la casa del Prat (20 min). En deixar enrere la casa, se surt a una ampla pista travessera que du al monestir de Santa Maria. A l’altre costat, el corriol continua remuntant la costa (costa de l'Agoit), cada cop més dreturera, primer revinclant de feixa en feixa i després per dins del bosc. En guanyar el cap de la Costa (50 min), es travessa un collet, es revolta una coma i s’assoleix la carena principal, per on puja el camí del monestir de Santa Maria (PR C-52).
Cal seguir aquest nou camí, fressat i senyalitzat, carena amunt (SW). Tot d’un plegat, el camí talla la carena i es transforma en una pista de desemboscament, que continua guanyant altitud pel solell de la serra. Finalment s’arriba a una collada, coneguda per Terra Negra. Aquí es troba una cruïlla de pistes de desemboscament: que segueix amunt (S). Abans de sortir a la pista principal -que em deixat només sortir de les Coromines-, preneu una drecera que puja directament al refugi Xalet del Catllaràs (1h 20min). Aquesta edificació modernista, amb aspecte de quilla de vaixell, fou creada per Gaudí, per hostatjar els enginyers de mines que explotaven el mineral del Catllaràs.


El camí passa per sota i pel costat del Xalet, de cara al mirador Roca de la Lluna, que ja és visible. Poc més enllà, mor en un racó, on hi havia hagut antigues instal·lacions mineres. Aquí es pren un bon camí que puja de dret per l’obaga i guanya el Collet Fred (1h 35min), on hi ha un camí ben urbanitzat que puja a la immediata Roca de la Lluna (1h 40min).Dalt d’aquesta agulla hi ha erigit mirador suspès damunt la timba, que permet dominar un extens panorama, que abraça des de la Serra d'Ensija fins al Puigmal i el Taga (pel costat del Collet Fred passa de llarg la pista del Catllaràs, ara senyalitzada amb les marques del PR C-52).


Inici | Notes Legals | Termes d'ús | Mapa Web
Web dissenyada per -- Miquel Esteve